Kontakt

tel: 34 3511404, e-mail: 4@przedszkolalubliniec.pl, 42-700 Lubliniec, ul. Wawrzyńca Hajdy 20

Jadłospis

W NASZYM PRZEDSZKOLU TAK SIĘ GOTUJE, ŻE WSZYSTKIM DZIECIOM BARDZO SMAKUJE!

 

PONIEDZIAŁEK 06.02.2023
Ś. chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, ser biały, papryka czerwona, herbata z cytryną  (1,7),
winogrona
O. zupa ogórkowa z ziemniakami,
ryż jaśminowy z jabłkami, kompot owocowy (1,7,9)
P. hod – dogi z parówką z szynki, ketchup, rzodkiewka, sałata zielona, kawa z mlekiem (1,9)
zam. mleko roślinne migdałowe

WTOREK 07.02.2023
Ś. rogal z masłem, miodem, jogurt truskawkowy, herbata z cytryną (1,9),
żurawina, orzechy nerkowca (8)
O. zupa pomidorowa z makaronem,
kopytka, bitki z indyka w sosie własnym, kapusta biała gotowana, kompot owocowy (1,3,7,9)
P. gofry (wyrób własny) z marmoladą, bitą śmietaną, borówka amerykańska, kawa z mlekiem (1,3,7)
zam. jogurt vege, mleko roślinne migdałowe, dżem

ŚRODA 08.02.2023
Ś. chleb z masłem, ser biały, jajko gotowane, szczypiorek, herbata z cytryną (1,3,7),
jabłko
O. zupa krem brokułowy z grzankami,
ziemniaki, kotlet mielony, sałatka z buraków i jabłka, kompot owocowy (1,3,9)
P. jogurt naturalny, mus z mango i ananasa, babka z metra, herbata owocowa (1,7)
zam. jogurt vege,

CZWARTEK 09.02.2023
Ś. chleb z masłem, dżemem, zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, herbata z cytryną (1,7),
banan
O. zupa lane ciasto,
spaghetti z mięsem w sosie bolognese, kompot owocowy (1,3,9)
P. pizza (wyrób własny) z szynką, serem, pomidorki koktajlowe, rukola, ketchup, kawa z mlekiem (1,7)
zam. mleko roślinne migdałowe, pasztet vege z żurawiną

PIĄTEK 10.02.2023
Ś. bułka długa z masłem, ser żółty, kakao naturalne na mleku (1,7),
sok owocowy
O. zupa młynarza,
ziemniaki, filet z Miruny, mizeria, kompot owocowy (1,3,7)
P. mandarynka, snaki pop-cornowe, herbata z cytryną
zam. mleko roślinne migdałowe, dżem owocowy

 


________________________________________________________________________

Codziennie podawana jest woda mineralna niegazowana.
*Kuchnia zastrzeg a sobie zmiany w jadłospisie.
Przejdź do treści Przejdź do menu